Första gången som man slog vad om resultatet i en sport var 1858 i september. Det som händer var att under en match mellan New York Mutuals och Brooklyn Eckfords, fick två av åskådarna för sig att slå vad om 100 dollar om spelaren John Holden skulle göra en homerun eller inte. Det lustiga var att även Holden själv var med i vadet, han skulle nämligen få 25 dollar om han lyckades. Det gjorde han.

Några år senare, 1865, kom nästa vadslagning under en match med samma lag som första gången. Det var nämligen så att tre av Mutuals spelare bestämde sig för att med vilje förlora matchen, då de skulle få 100 dollar var om de lyckades med det. 1877 hade problemet med uppgjorda matcher blivit så stort att ett förbud mot spelverksamhet infördes. Förbudet började dock inte gälla förrän 1903 och då var det rätt verkningslöst då vadslagningen formligen blomstrade!

1882 blev en man vid namn Richard Higham portad. Han hade nämligen arrangerat ett antal matcher så att resultatet var överenskommet sedan innan, allt i utbyte mot pengar. Överlag så har det ändå fram till idag inträffat en del skandaler inom vadslagning, där matcher har varit uppgjorda i förhand och stora summor pengar inblandade.

När det gäller betting i USA kom det riktiga uppsvinget 1931, när vadslagning legaliserades i Nevada. Staten var nämligen i stort behov av pengar och nu såg man möjligheten att inkassera dess genom spel. Många stora casinon öppnades, med följd att ett stort antal mindre bookmakers gick i konkurs.

1957 bildades Anonyma Spelare. Från början träffades man någon gång per månad för att prata om spelande och stötta varandra. Intresset växte dock snabbt och fler möten började hållas. Kravet för att få vara med var att man ville ha hjälp med att sluta sitt spelande. Många av de som är med i Anonyma Spelare är lika beroende som man kan vara av droger, det vill säga ett tvångsmässigt beroende. Det är helt gratis att vara med i Anonyma Spelare.