Betting online innebär flera fördelar för dig som spelare, och självklart ska du utnyttja dem alla. Spelbolagen försöker ju göra sitt bästa för att du ska förlora, så att de ska tjäna pengar. Då kan du ju lika gärna vända deras girighet mot dem, och själv bli den som står där som vinnare. Det bästa sättet att konkurrera är ju med bra erbjudanden, och ibland kan de bli bättre än spelbolagen faktiskt tänkt sig. Grundregeln när man sysslar med betting online är att inte vara ett spelbolag troget, utan vända kappan efter vinden, och spela hos den som ger bäst odds på en viss match.

Spelbolagen försöker att hålla sina odds så nära varandra som möjligt, samtidigt som de vill vara de som ger bäst odds. Som spelare måste man därför vara på alerten, och hela tiden jämföra. Det kan ta lite tid och kraft, men i slutändan betyder det att du kommer att vinna mer pengar än du annars skulle gjort. Detta även om du vinner precis lika ofta som tidigare.

Slutligen så är det på sin plats att påminna om att de som sätter odds också är människor, och de arbetar precis som du. De läser på, följer med i sporten, och håller sig uppdaterade. Skillnaden är att det är deras jobb, och att de har lång vana av det. Men även de gör misstag, och sätter ibland alltför höga, eller rent av felaktiga odds. Då vi bara hade Svenska Spels Oddset och Lången att spela på betydde det inte så mycket. Det hände då och då, men sällan. Men numera finns det många gånger fler matcher att spela på, och flera spelbolag som sätter odds på varje match. Det betyder att antalet misstag också är större. Håller man sig vaken, så kan man på det sättet tjäna stora pengar.