Sportsbetting är naturligtvis den vanligaste formen av betting. För den sportintresserade blir en match i till exempel ishockey eller fotboll ännu roligare att se om man dessutom har tippat på resultatet. Man kan tippa både på matchvinnaren och på till exempel vilka matcher som kommer att innefatta mest mål. Den klart populäraste sporten inom sportsbetting är fotboll. Här presenterar vi några vanliga varianter:

Vill du tippa på vilken utgång det blir i 13 olika fotbollsmatcher ska du välja Stryktipset. Stryktipset används främst i England och här hemma i Sverige och är mycket populärt. 1, X, 2 används för att visa hur man tror att matchen kommer att sluta. 1 står för att hemmalaget tar hem segern, 2 för att bortalaget gör det och X om du tror att det kommer att bli oavgjort. Den som får tio rätt eller mer på Stryktipset, vinner. Den största vinsten får du givetvis om du klarar av att gissa tretton rätt. Måltipset är en annan populär spelform. Här handlar det om att gissa rätt på flest målrika matcher, närmare bestämt vilka åtta matcher av trettio som kommer att få flest mål. Du måste ha minst fem rätt för att vinna. Den största vinsten någonsin på Måltipset var mer än 24 miljoner, inte helt dum summa att kamma hem på bara lite gissning!

Oddset är en annan mycket populär spelvariant som du säkerligen har hört talas om. Den hör varianten är för de verkligt sportintresserade, då du verkligen kan snöa in på detaljtippande. Du kan till exempel tippa på om hur det kommer att stå vid halvtid, fulltid, om det blir bortaseger, hemmaseger, vilken spelare som gör första målet i en match, sista målet… Kort och gott i stort sett allt går att tippa på! V75 är spelformen som passar den hästintresserade och här är det närmare bestämt trav som gäller. Varje lördag går spelet och direktsänds i TV. Vad du tippar på är vilken häst som du tror kommer att vinna i varje lopp, totalt sju olika lopp. Du vinner om du lyckas få fem rätt eller mer. Det är stora vinstsummor det handlar om, upp till 20 miljoner kan du ta hem. Vissa veckor är det dessutom jackpot och då stiger prispotten till hisnande 50 miljoner kronor.